Mii de oameni din mai multe orase ale tarii au iesit in strada, joi seara, pentru a cere dreptate si continuarea anchetei in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, care si-a pierdut viata in timp ce deschidea coloana oficiala pentru fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. Protestul va continua vineri seara in Piata Universitatii

Cei mai multi oameni au iesit in strada in Bucuresti, in fata Palatului Parlamentului. In jur de 3.000 de protestatari au strigat lozinci anti-Senat si au cerut sa se faca dreptate.
Printre tintele sloganurilor celor din fata Senatului s-au numarat Gabi Oprea, cei 73 de senatori care au votat pentru mentinerea imunitatii senatorului UNPR, PSD si Antena 3.

Oamenii s-au adunat si in Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Iasi si Galati, in semn de protest fata de votul prin care Senatul l-a scapat pe Oprea de urmarirea penala ceruta de DNA. Procurorii vor sa-l cerceteze pe fostul vicepremier de ucidere din culpa, insa momentan ancheta este blocata.

Joi PNL a cerut reluarea votului in cazul lui Oprea, iar PSD – care are majoritate in Senat alaturi de ALDE – a fost de acord. Chiar si Gabriel Oprea a spus ca sustine reluarea votului, la fel si Calin Popescu Tariceanu, seful Senatului si al ALDE.

miting09-22

Advertisements