Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri că va demisiona din fruntea partidului dacă PNL nu va reuşi să formeze majoritatea parlamentară care îl va propune pe viitorul premier, după alegerile din 11 decembrie.

“Eu îmi asum foarte clar o demisie dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României”, a declarat vineri, la Timişoara, Alina Gorghiu.

Gorghiu a spus că a primit ”cu încântare” invitaţia de a candida pe primul loc la Senat pe listele PNL Timiş la alegerile parlamentare şi că va lua o decizie după ce va discuta cu primarii liberali din judeţ, ea adăugând că listele vor fi validate luni.

“Am primit cu foarte multă încântare invitaţia organizaţiei PNL Timiş de a candida şi sunt onorată că există această invitaţie. Sunt argumente puternice ca eu să vin în Timiş să candidez la Senat, însă există o şedinţă azi, la ora 15.30, a Biroului Politic Judeţean, unde voi discuta deschis cu toţi colegii din structură pentru a lua cea mai bună decizie privind candidaturile din Timiş. Validarea listelor care au mai rămas la nivel naţional se va face luni, atunci vom fi în măsură să vă spunem concluziile finale pe tot ce înseamnă candidaturile PNL la alegerile parlamentare”, a spus Alina Gorghiu.

Advertisements