UDMR amplasează în Transilvania panouri cu mesaje cel puțin deranjante pentru unitatea României. În Cluj a fost plasat un panou de precampanie cu textul “Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”, dar şi unul similar la Oradea. Liderii Uniunii susţin că este vorba despre promovarea descentralizării, dar având în vedere ambițiile politice din ultimul timp ale UDMR, această declarație ne face sceptici. 

Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că mesajul transmis este unul care pledează pentru ca majoritatea taxelor încasate din teritoriu să rămână pe plan local, nu să meargă la Bucureşti.

“UDMR a amplasat la Cluj-Napoca, în zona Stadionului CFR, un panou de precampanie cu mesajul – Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala. Un panou similar a fost amplasat la Oradea. Textul mesajului se referă la descentralizare, în sensul în care noi pledăm ca taxele să rămână mai multe pe plan local, la Cluj, sau la Oradea, în loc să fie trimise la Bucureşti. Locuitorii Ardealului, de la care se strâng aceste taxe, au cea mai mare nevoie de ele, pentru investiţiile din zonele în care locuiesc, nu pentru a plăti din aceşti bani investiţii în Bucureşti”, a spus Kovacs.

De asemenea, UDMR a amplasat un alt panou pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, în limba maghiară, în care se susţine denumirea municipiului şi în limbile maghiară şi germană – Kolozsvar, respectiv Klausenburg.

cluj-oradea

oradea

Advertisements