Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat că parada de 1 Decembrie va aduce câteva noutăți în ceea ce privește tehnica militară.

Va fi un accent pe efective din toate categoriile de forțe armate, pe tehnică de luptă. Avem și câteva noutăți, evident, începând cu avioanele F-16 Fighting Falcon, sperăm ca și condițiile meteo să fie alături de noi—, noua uniformă de luptă a Armatei, tehnica de la Poliția Militară, motocicletele noi pentru Forțele pentru Operații Speciale și MEDEVAC-ul de la infanterie“, a declarat Motoc, la repetițiile pentru paradă.

El s-a arătat încrezător că evenimentul se va ridica la înălțimea momentului pe care îl marchează și va fi pe placul bucureștenilor.

Sunt lucruri de îmbunătățit, dar nivelul de pregătire a paradei este bun. Noi suntem complet încrezători că va fi o paradă militară la înălțimea momentului special pe care îl marcăm de 1 Decembrie anul acesta, anume împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial“, a precizat ministrul.

Advertisements