Premierul Dacian Cioloș a anunțat, marți, că l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre obiecțiile Guvernului la legea de modificare a Ordonanței 20/2016 și despre intenția Executivului de a contesta această lege la Curtea Constituțională.

“Am discutat și l-am informat legat de ceea ce noi am identificat și legat de intențiile pe care noi le avem”, a declarat Cioloș la Palatul Victoria.

Întrebat cum încadrează afirmațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care cerea președintelui Camerei să studieze articolul din Codul penal privind pedepsirea cu închisoare a răspândirii informațiilor false, cu referire la poziția Guvernului privind creșterile salariale, Cioloș a replicat: “Nicicum nu încadrez (declarația — n.r.). Eu știu ca dl ministru (Pîslaru — n.r.) a informat Parlamentul, așa cum se cade și așa cum e responsabilitatea unui ministru, a informat asupra impactului bugetar al acestor decizii, a situației bugetului. E treaba fiecăruia să interpreteze cum dorește. Dar chiar dacă ne apropiem de campania electorală, eu vreau ca poziția Guvernului să rămână una responsabilă, pentru că eu cred că, indiferent că suntem sau nu în campanie electorală, un guvern și politicienii trebuie să ia decizii responsabile și de bun simț. Și pentru mine bunul simț înseamnă și responsabilitate”.

Pe de altă parte, premierul a anunțat că Guvernul lucrează la legea salarizării unitare pornind de la alte date decât cele luate în calcul de Guvernul Ponta.

“Am constatat că acea lege a fost făcută fără să se cunoască realitatea nivelului salariilor de pe teren”, a explicat Cioloș.